Fit Boszi
Kövess engem
Csokoládéval Töltött Teljes Kiőrlésű Péksütemény Kakaóbabbal - Pain au Chocolat

Csokoládéval Töltött Teljes Kiőrlésű Péksütemény Kakaóbabbal - Pain au Chocolat

Szereted a francia péksüteményeket? Mi a helyzet az elkészítésükkel, mondjuk egészségesebb változatban? Próbáld ki ezt az ízletes teljes kiőrlésű, csokoládéval töltött péksüteményt kakaóbabbal.

Ez a klasszikus francia csokoládéval töltött péksütemény, a "pain au chocolat" kevesebb kalóriát, zsírt és cukrot tartalmazó verziója, aminek magas a fehérje-, rost-, ásványi anyag- és antioxidáns tartalma - mind a kakaóbabnak köszönhetően. Ezen túlmenően a klasszikus recepthez képest még nagy előnye, hogy szuperül laktat, és nemcsak üres kalóriával tölt el. Ha esetleg nem áll kakaóbab a rendelkezésedre, akkor a süteményt jó minőségű étcsokoládéval is megtöltheted. Gyönyörűen el fog benne olvadni.

Ha azt gondolnád, hogy az otthoni pepecselés túlságosan időigényes, ezzel a recepttel szeretnélek meggyőzni az ellenkezőjéről - olyan könnyű elkészíteni ezt a csokoládéval töltött péksütit, hogy még egy teljesen kezdő szakács is meg tud vele birkózni. És, hogy mi ebben a legjobb? Nem kell tésztanyújtással vagy bonyolult hajtogatással bajlódnod. Csak oszd szét a tésztát maroknyi darabokra, nyomkodd őket szét a tenyereddel, tegyél mindegyik tészta közepére egy-egy csokidarabot vagy kakaóbabot, végül pedig hajtsd vissza a széleit. Ennyire egyszerű!

Ebben a receptben a nádcukor helyett használhatsz steviát, pl: vagy xillitet: (ezt ajánlom) .

Tedd a hétvégi reggeleket különlegessé ezzel a finom csemegével, ami biztosan szélsebességgel fog eltűnni a tényérokról.

Összetevők

  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt (ajánlom ezt)
  • ½ csésze natúr görög joghurt
  • ¼ csésze almaszósz
  • 2 ek nádcukor (vagy ⅓ tk sztívia)
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek puha vaj (vagy ghí)
  • ⅓ csésze kakaóbab (vagy étcsokoládé) (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral, a joghurttal, az almaszósszal és a puha (de nem olvadt) vajjal.
  2. Kézzel gyúrd csomómentesre és oszd 8 darabra a tésztát.
  3. Mindegyik tészta közepét nyomkodd be kézzel, majd töltsd meg kakaóbabbal (vagy étcsokoládéval) és hajtsd rá a széleket.
  4. A töltött süteményeket helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 220 Celsius-fokon (425 °F) 20 percig.
  5. • Ha csokoládét használsz – meg fog olvadni a közepe • Ha kakaóbabot használsz – megpuhulnak, de nem fognak megolvadni
Elkészítési idő30 perc
Mennyiség8 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória153 Kcal
Szénhidrát17 g
Rost5 g
Fehérje4 g
Zsír7 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások