Egyszer mindenki életében eljön a pillanat, hogy megkóstolja. A sztrapacska igazi szláv étel. A képzeletedben már talán pirítod is a szalonnát a serpenyőben, és a juhsajt íze is ott van már a nyelveden. Aztán azt mondod: Ezúttal lehetne egészségesebb.
Készítettem neked egy egészséges gluténmentes csicseriborsó sztrapacska receptet, mert szeretlek, és egy ízletes, egészséges és könnyű fogás új alternatíváját szeretném nyújtani. Ehhez a gnocchihoz csak 4 összetevőre lesz szükségünk.
A csicseriborsó valódi fehérje bomba, és talán már ismered is a varázsát más formájából (pl. szendvicskrémek vagy saláták). Laktat és sok rostot rejt magában, ami az emésztésünket támogatja. Továbbá az egészséges gluténmentes csicseriborsó sztrapacska a fő összetevőjének köszönhetően tartalmazza a szükséges adag vasat, és gluténérzékenyek is fogyaszthatják, mivel gluténmentes.
Ez a gluténmentes csicseriborsó sztrapacska enyhén mogyorós ízvilágú, és a hagyományis gnocchihoz képest sokkal több fehérjét, rostot, vitaminokat, ásványi anyagokat és kevesebb szénhidrátot tartalmaz. Elkészítheted sós és édes formában is - tálalhatsz hozzá juhsajtot, és -túrót, cottage cheese-t és földimogyorót, vagy kiváló minőségű lekvárt. Csicseriborsólisztet készíthetsz otthon turmixgép segítségével, vagy megvásárolhatod az interneten vagy a nagy szupermarketekben is.
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!