Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Fahéjas Gabonapehely (gluténmentes)

Egészséges Fahéjas Gabonapehely (gluténmentes)

Már régóta gondolkodtam azon, hogyan tudnám a kedvenc ropogós fahéjas gabonapelyhemet otthon elkészíteni anélkül, hogy szükségtelenül sok cukrot és lisztet használnék. Íme az eredmény - a tökéletes egészséges, házi készítésű fahéjas gabonapehely recept, ami gluténmentes és lisztmentes, és olyan szuper összetevőkből készül, mint a mandula, lenmag, fahéj, kókuszzsír és méz.

Ez a fahéjas gabonapehely ráadásul alacsony szénhidráttartalmú - egy adagban mindössze 7g szénhidrát van - micsoda öröm! S ha te is akkora fahéj rajongó vagy, mint én, akkor biztos vagyok benne, hogy imádni fogod ezt a receptet. Én többször is elkészítettem már, és azt kell, hogy mondjam, hogy ennél jobb házi készítésű müzlit még nem ettem. Mindemellett egészséges és táplálkozási szempontból értékes is - mi mást is kívánhatnánk különleges reggelekre?

Azt is örömmel osztom meg Veled, hogy a recept könnyen elkészíthető, s mindössze 6 összetevőre lesz szükség. A legtrükkösebb része valószínűleg a tészta összekeverése, de hidd el nekem, megéri. Ami a szórást illeti, szívből ajánlom, hogy ne hagyd ki! Ha nem szeretnél egy kanál cukrot sem hozzáadni, akkor helyettesítsd nyugodtan xillittel. A mandulalisztet könnyen elkészítheted otthon ha mandulaszemeket finom lisztté őrölsz (vagy használhatsz boltban vásárolt mandulalisztet is: (ezt ajánlom) ).

A legérdekesebb a dologban, hogy az íze így egészségesen is kísértetiesen emlékeztet a bolti Cini Minis ízéhez - bár én azt mondanám, hogy még annál is jobb. De győződj meg róla magad!

Mielőtt nekiállnál elelkészíteni ezt az ízletes gabonapelyhet, csak néhány rövid tanács: a receptből 4 adag jön ki, de lehet, hogy érdemes lesz megkétszerezned az összetevők mennyiségét. Hidd el, később hálás leszel érte! :)

Összetevők

Instrukciók

  1. Add hozzá a mandulalisztet, a fahéjat, a puha (de nem felolvasztott) kókuszolajat és az édesítőt. Alaposan keverd át a tésztát.
  2. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. Takard le egy másik réteg sütőpapírral és egy sodrófa segítségével nyújtsd minél vékonyabbra - minél vékonyabb a tészta, annál ropogósabb lesz a gabonapehely.
  4. Vedd le a papírt a tetejéről és szórd meg a fahéjas cukorral.
  5. Süsd 175 Celsius-fokon (345 °F) 8 percig.
  6. 8 perc után vedd ki a sütőből és vágd pici darabokra.
  7. Süsd újra 2-5 percig - a pontos sütési idő a vastagságon és a sütőn is múlik.
  8. Sütés közben nézz rá többször a tésztára, hogy meg ne égjen. A végeredmény világosbarna kell legyen.
Elkészítési idő25 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ /
Kalória248 Kcal
Szénhidrát10 g
Rost3 g
Fehérje8 g
Zsír20 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások