Imádom a gabonapelyheket és a granolát reggelire, és nagyon szeretek játszani az elkészítési módokkal, így soha nem unom meg őket. A receptben található egészséges gabonapehely golyókhoz nekem a kókusz- vagy mandulatej passzol leginkább - és nincs reggeli után semmilyen bűntudatom, hiszen egészséges és fitten tart!
Felejtsd el a cukorral, fehér liszttel és adalékokkal teletömött, kereskedelmi forgalomban kapható gabonaféléket, és próbáld ki ezt a kiváló házi készítésű gabonapehely golyó receptet. Több természetes vitamint, ásványi anyagot, rostot és fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos gabonapelyhek, mindemellett pedig ropogós, és nem ázik szét olyan gyorsan a tejben. Ráadásul sokkal jobban laktat, így nem tartalmaz úgynevezett üres kalóriákat. A fő összetevők közé tartozik a tönköly- és mandulaliszt (tört vagy őrölt mandulát is használhatunk), édes ízét pedig a méznek köszönheti.
Ez egy viszonylag könnyen előkészíthető recept, talán a legnehezebb része a kerek golyók elkészítése. Előre is el lehet készíteni, és egy lezárt edényben akár egy teljes hétig is eláll.
Ha csökkenteni szeretnéd a recept szénhidrát- és kalóriatartalmát, akkor az édesítés felét cseréld le szteviára. Szintén megoldható, hogy a golyócskák gluténmentesek legyenek - ehhez használj mandula-, kókusz- vagy gluténmentes lisztet.
Próbáld ki ezt az ízletes házi gabonapehely receptet vaníliás, vagy kakaós változatban. Biztos vagyok benne, hogy mind a felnőttek, mind a gyermekek számára igazi öröm lesz megkóstolni.
Összetevők
½ csésze tönkölyliszt (teljes kiőrlésű liszt vagy kókuszliszt) (ezt ajánlom)
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!