Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Nyers Vegán Sajttorta (Gluténmentes)

Egészséges Nyers Vegán Sajttorta (Gluténmentes)

Ez a kiváló egészséges nyers vegán sajttorta sütés, cukor, liszt, tej és tejtermékek nélkül annyira finom, hogy készülj fel, egyszerre meg akarod majd enni. A sajttorta csak tápláló és egészséges összetevőket tartalmaz, így desszertként vagy még jobb - reggeliként is bátran élvezheted az ízeit.

Bár a nyers sütemények általában magasabb kalória- és zsírtartalmúak, a magas dió- és kókuszolaj-tartalom miatt, érdemes egyszer-egyszer beépíteni őket az étrendünkbe. Mivel a sajttorta nincs hőkezelve, minden összetevője megtartja tápértékét. Így értékes mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, de fehérjéket, egészséges zsírokat és rostokat is juttat a szervezetünkbe. Ezen kívül nagyon laktató, így helyettesítheti a teljes értékű ételeket, például a reggelit.

A kesudió sok magnéziumot, béta-karotint, cinket és más nyomelemeket tartalmaz, amelyek pozitívan hatással vannak a szemre, a bőrre és a nyálkahártyákra. Vízben való áztatás után növeli a térfogatát, és az ilyen nyers desszertekben nagyon jól használható finom krém készíthető belőle.

Továbbá, a nyers sajttorta nagyon egyszerűen elkészíthető és **vegánoknak is alkalmas ** (csak cseréld a mézet juharszirupra vagy agave szirupra). Nem is marad hátra más, csak hogy teszteljétek kivételes ízét. A receptben feltüntetett összetevőknek elegendőnek kell lenniük 4 adagra.

Összetevők

  • Sajttorta krém hozzávalók:
  • 1 ½ csésze kesudió (ezt ajánlom)
  • ½ csésze almaszósz
  • 3 ek szűz kókuszolaj (ezt ajánlom)
  • ¼ csésze méz (ajánlom ezt)
  • 2 ek citromlé
  • ½ tk. tiszta vanília kivonat
  • 1 tk. fahéj
  • Tészta hozzávalók:
  • ½ csésze magozott datolya, mazsola vagy szilva (vagy ezek keveréke) (ajánlom ezt)
  • ½ csésze mandula, vagy más diófélék (ezt ajánlom)
  • ½ tk. fahéj
  • ¼ tk. tiszta vanília kivonat
  • 1 - 3 ek víz (szükség szerint)

Instrukciók

  1. Áztasd a kesudiót vízben egy éjszakán át.
  2. Másnap szűrd le, öblítsd le és szárítsd meg.
  3. Egy turmixgépben keverd simára a sajttorta krém minden hozzávalóját, míg teljesen homogén masszát kapsz.
  4. Tedd félre a keveréket és készítsd el a tésztát.
  5. Egy turmixgépben keverd össze a tészta hozzávalóit. (Ehhez ne használj nagy robotgépet, csak egy kisebb, botmixerhez való edényt.
  6. Ha esetleg nincs ilyened, próbálhatod hagyományos kézi robotgéppel is.)
  7. Ha a tészta túl száraz, adj hozzá pici vizet szükség szerint.
  8. Ne keverd túl, ne legyen túl ragadós.
  9. Ezután nyomkodd a tésztát egy tortaforma, vagy más sütőforma aljába.
  10. Kend a sajttorta krémjét a tésztára.
  11. Tedd a tortát hűtőbe egy éjszakára, amíg megkeményedik, és nem esik szét vágás közben.
Elkészítési idő20 perc
Mennyiség6 szelet
Tápérték információ / 1 szelet
Kalória423 Kcal
Szénhidrát35 g
Rost4 g
Fehérje9 g
Zsír29 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások