Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Répatorta Kókuszos-Kesudiós Krémmel (Gluténmentes és Cukormentes)

Egészséges Répatorta Kókuszos-Kesudiós Krémmel (Gluténmentes és Cukormentes)

Van-e sütemény, amellyel egészséges és ínycsiklandó módon, bűntudat nélkül kényeztetheted magad? Bizony létezik, és ezen az oldalon is megtalálható. Próbáld ki ezt a kiváló és egyedülálló egészséges sárgarépa-tortát kókusz-kesudió krémmel, amely mennyei ízeket rejt magában. Ezen kívül a sütemény teljesen lisztmentes és hozzáadott cukortól mentes.

Milyen fitt édesség lenne az, ami nem rejtené el az isteni ízvilág kapcsolatát az egészségtudatos hozzávalókkal. A kókusz-kesudió krémes sárgarépa torta lágy és igazán tápláló sütemény, kellemes diós-kókuszos érintéssel. A frissítő sárgarépa, édes kókusz, egészséges dió és a gyümölcsök szőlő, banán vagy alma formájában játsszák a főszerepet ebben a sütiben. Minden az ízlésednek és preferenciáidnak megfelelően kombinálva.

Egészséges vegán sárgarépa torta liszt, cukor és édesítőszer nélkül, amely az emésztőrendszert is kényezteti. Tartalmazza a szükséges mennyiséget fehérjékből, rostokból, egészséges zsírokból, mikrotápanyagokból, és másrészt csak kevés természetes cukor található benne. Bátran kínálhatod a barátaidnak, akik nem panaszkodhatnak majd, hogy vigyázniuk kell az alakjukra. És ne aggódj, a sárgarépa és a kesudiós-kókuszos krém íze kiválóan passzol egymáshoz. Ez az egészséges sárgarépa torta tökéletes pl egy kényelmes vasárnap délutánon.

Összetevők

Instrukciók

  1. * Hűtsd a zsíros kókusztejet egy éjszakán át. A tetején képződő szilárd részt használd fel.
  2. Áztasd vízbe a kesudiót legalább 4 órára.
  3. Egy turmixgépben porítsd a zabot, amíg liszt nem lesz.
  4. Add hozzá a felvágott répát, szőlőt, kókuszreszeléket, magvakat és egy csipet fahéjat, majd turmixold össze alaposan.
  5. Ha minden hozzávaló összeállt és sima a tészta, akkor kóstold meg. Ha nem elég édes, adj hozzá ½ csésze datolyát vagy mazsolát. Turmixolj rajta megint egyet.
  6. Öntsd a tésztát egy tapadásmentes tortaformába. A forma méretét a kívánt vastagság szerint válaszd ki. Én 15 cm átmérőjűt használtam. Ha nagyobb formát szeretnél (pl. 25 cm), duplázd meg az hozzávalók mennyiségét.
  7. Süsd 190 Celsius-fokon (375 °F) 25-35 percig. Vagy amíg a torta teteje aranybarna nem lesz.
  8. Mielőtt kivennéd a formából, hagyd hűlni 10 percig, majd óvatosan vágd ketté.
  9. A krém elkészítéséhez keverd össze a kesudiót, a szilárd kókusztejet, a kókuszolajat és a citromlevet turmixgéppel.
  10. Adhatsz hozzá vanília kivonatot vagy vanília babot.
  11. Amikor a krém teljesen sima, a felét kend a tortalapok közé, a maradék krémet pedig a tetejére és a torta oldalára.
  12. A tortát 8 órán keresztül pihentesd hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő45 perc
Mennyiség6 szelet
Tápérték információ / 1 szelet
Kalória400 Kcal
Szénhidrát22 g
Rost4 g
Fehérje8 g
Zsír29 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások