Fit Boszi
Kövess engem
Egészséges Zabkuglóf

Egészséges Zabkuglóf

Tökéletes, lágy, és nem utolsósorban egészséges zabkuglóf, zabból, lisztmentesen, minimális édesítővel és hozzáadott zsiradékkal. Szuper kísérője lehet egy csésze kávénak vagy teának, vagy lehet belőle akár vasárnap délutáni családi csemege. Egészen biztos vagyok benne, hogy a család legédesszájúbb tagja is imádni fogja.

Ez az egészséges, zabból készült kuglóf fantasztikusan zamatos, és telis tele van tápanyaggal. Liszt helyett darált zabot használunk a receptben, és az olaj nagy részét almaszósszal kikevert joghurttal helyettesítjük. Cukor helyett kevés mézet fogunk használni. Keverhetsz bele egy kis aszalt gyümölcsöt is, vagy durvára vágott magvakat, hogy ropogós legyen, sőt, apró étcsoki darabokkal is megbolondíthatod, ha úgy szeretnéd. Ez a kuglóf annyira könnyen elkészíthető, hogy egy teljesen kezdő konyhatündérnek is könnyen fog menni. Nem szükséges külön felverni a tojásokat, és nem igényel semmilyen különleges folyamatot. Javaslom, hogy pici fahéj vagy citromhéj is kerüljön a tésztába, így a kuglóf abszolút ellenállhatatlan lesz.

Ez az egészséges zabkuglóf csak enyhén édes, szóval ha az édesebb desszerteket szereted, javaslom, hogy adj még hozzá 2-3 extra evőkanál mézet (vagy 1/2 teáskanál steviát), vagy tálalásnál kínálhatsz mellé jó minőségű lekvárt is. Nagyon sokaknak közületek kedvence lett ez a recept, az én legnagyobb örömömre! :)

Összetevők

  • 3 bögre zab (ezt ajánlom)
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál méz (vagy édesítőszer) (ajánlom ezt)
  • 3/4 bögre almaszósz
  • 220 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál olivaolaj (ezt ajánlom)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna (vagy 1 csomag sütőpor)
  • 1 teáskanál fahéj (vagy citromhéj) (ezt ajánlom)
  • aszalt vörösáfonya, mazsola, magvak, étcsoki darabok (opcionálisak, de ajánlottak) (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. Daráld le a zabot finom liszt állagúra.
  2. Szórd egy nagy tálba, és keverd hozzá az összes többi hozzávalót.
  3. Öntsd a tésztádat egy normál méretű, kivajazott, szilikon vagy klasszikus kuglóf sütőformába.
  4. Süsd a kuglófot 50-55 percig 150 fokon, amíg aranybarna nem lesz.
  5. Sütés után hagyd picit hűlni a formában, úgy 10 percig, és ezt követően megszórhatod a sütid tetejét átszitált kókuszliszttel, a porcukros hatás kedvéért.
Elkészítési idő60 perc
Mennyiség12 szelet
Tápérték információ / 1 szelet
Kalória144 Kcal
Szénhidrát19 g
Rost2 g
Fehérje5 g
Zsír5 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások