Fit Boszi
Kövess engem
Esti kenyér (alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes)

Esti kenyér (alacsony szénhidráttartalmú, gluténmentes)

Egyszerű és gyors recept liszt és glutén nélküli esti kenyér gyanánt, alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalommal. Ne számíts bonyolult eljárásokra, ennek az egészséges kenyérnek a receptje nagyon egyszerű. Ráadásul mindössze 5 alapanyagra lesz szükséged az elkészítéséhez. Mindenképpen próbáld ki.

A alacsony szénhidráttartalmú kenyér receptje nagyon egyszerű, néhány perc alatt elkészül. Csak annyit kell tenned, hogy az összes hozzávalót összekevered, hagyod picit állni, majd megsütöd. Ennek a fehérjedús kenyérnek a receptjét különösen azok fogják értékelni, akik inkább csak magas fehérjetartalmú és a lehető legalacsonyabb szénhidráttartalmú ételeket fogyasztanak este. Ebben az esetben a szénhidrát mennyisége a kenyérben szinte elhanyagolható - 1 szeletben csak 1g szénhidrát található. Ezenkívül ez a **házi gluténmentes kenyér rostokban is gazdag, ami nemcsak telít, hanem segíti az emésztést is.

Ez az esti lisztmentes kenyér isteni finom - én például imádom avokádóval és zöldségekkel együtt tálalni. Isteni finom! Ez egy olyan fitt kenyér, amelyért mindenki rajong, és bárki bátran fogyaszthatja.

Mi az az útifű maghéj? Az útifű maghéj egy természetes, oldható rost, amelyet a útifű növény magjának héjából nyernek. Nagyon sok folyadékot megköt, és a receptekben liszthelyettesítő kötőanyagként szolgál. A útifű maghéj megtalálható minden reform élelmiszerboltban, de a nagyobb szupermarketekben is.

Ebből a receptből egy kisebb cipót kapsz, melyből 8 laktató szelet jön ki.

Összetevők

  • 4 ek. útifű maghéj
  • 100g finomra reszelt sajt (pl. mozzarella)
  • 4 nagy tojás
  • csipetnyi őrölt kömény
  • 1/2 tk. só
  • lenmag (opcionális) (ezt ajánlom)
  • rozmaring (opcionális)

Instrukciók

  1. Egy tálban habverővel alaposan keverj össze minden hozzávalót.
  2. Hagyd a tésztát 15 percig pihenni, hogy összeálljon.
  3. Sűrű és nyúlós tésztát kapsz, amelyet egy spatula segítségével átvihetsz egy sütőpapírral bélelt tepsire, és cipót formálhatsz belőle.
  4. Süsd a kenyeret 40-45 percig, 170 fokon, míg aranybarna nem lesz.
Elkészítési idő60 perc
Mennyiség1 cipó
Tápérték információ /
Kalória765 Kcal
Szénhidrát4 g
Rost34 g
Fehérje56 g
Zsír51 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások