Kukoricatortilla avokádóval és babbal
Ki kell próbálnod ezt az egészséges avokádóval és babbal töltött kukoricatortillát. Igazán egyszerű vegán recept, amelyet biztosan Te is meg fogsz kedvelni. Ha szeretnél, adhatsz hozzá húst és sajtot is. A finom íze mellett az étel vitaminokban és ásványi anyagokban - különösen káliumban - gazdag. Ez a vegán tortilla 30 perc alatt elkészül, viszont jó sokáig el fog telíteni.
A kukoricatortilla csodálatos választás mondjuk egy egészséges és ízletes ebéd gyanánt. Nem tartalmaz tojást, tejet, élesztőt vagy glutént, ezért ideálisak azok számára, akik ételallergiában szenvednek. Emellett alacsony kalóriatartalmú. Ha tortilla rajongó vagy, semmiképp ne vedd meg a bár kényelmes, de kevésbé egészséges előregyártott verziót a boltból, inkább készítsd el ezt a házi készítésű, ízletes és mindig friss tortillát. A weboldalamon számos más változatot találhatsz, ha egészséges tortillára vagy palacsintára vágysz, például ezt a tönköly palacsintát Fitnesz BBQ csirkemell tönköly palacsintával .
Ha már egy ideje együtt főzöl velem, akkor tudod, hogy az avokádó az egészséges receptjeim egyik ellenállhatatlan összetevője. A finom krémes avokádó a meleg kukoricatortillán, a babbal, a kukoricával és más zöldségekkel együtt egyszerűen isteni, valamint tápláló és egészséges kombináció. Tehát ha egy tápanyagokkal teli egészséges ebédhez vagy vacsorához keresel receptet, ki kell próbálnod ezt az avokádóval és babbal töltött kukoricatortilla verziót.
Tipp: Ha a kész tortillákat a sütőrácsra teszed, és 10-15 percig 190 °C-on sütöd, ropogós taco kagyló lesz belőlük!
Összetevők
- 2 csésze kukoricaliszt (masa harina) (ezt ajánlom)
- 1 1/2 csésze meleg víz
- 1/2 teáskanál só
- 2 avokádó
- csipetnyi só (ajánlom ezt)
- csipetnyi őrölt bors
- csipetnyi fokhagyma por
- 300 g paradicsom
- 200 g főtt bab
- 80 g kukorica
- maréknyi saláta
Instrukciók
- Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet meleg vízzel és sóval.
- Készíts kisebb golyókat a tésztából, majd nyújtsd ki őket két sütőpapír között. Jobb kisebb tortillákat készíteni, hogy sütés közben ne törjenek el.
- Ezután óvatosan tedd a tortillákat egy száraz, forró serpenyőbe a sütőpapír segítségével, és mindkét oldalukat süsd szép aranybarnára (kb. 1-2 perc mindkét oldalon).
- Helyezd a kész tortillákat papírszalvéták közé, hogy megpuhuljanak.
- Egy tálban keverd össze az érett avokádót a sóval és a fűszerekkel. Oszlasd el a keveréket tortillákon.
- Az avokádó-keverék tetejére halmozd rá a salátát, főtt babot, apróra vágott paradicsomot és csemegekukoricát.
- Tekerd fel vagy hajtsd össze a tortillákat, és még melegen tálald őket.
Elkészítési idő | 35 perc | |
Mennyiség | 4 adag |
Tápérték információ / | ||
Kalória | 600 Kcal | |
Szénhidrát | 86 g | |
Rost | 18 g | |
Fehérje | 20 g | |
Zsír | 16 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
CukormentesRostdúsVegán receptekVacsora és ebéd receptekGluténmentesMagmentesZöldségTejmentes vacsora és ebéd receptekZöldséges Vacsora és Ebéd ReceptekVegetáriánus vacsora és ebéd receptekGluténmentes Avokádó ReceptekGluténmentes Zöldséges ReceptekAz én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!