Próbáld ki ezt a gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú lenmagos kenyeret, amely gazdag rostban, fehérjében és omega-3 zsírsavakban, és bátran kiváltható vele a klasszikus kenyér. Készíthetünk belőle szendvicset vagy pirítóst, de akár önmagában vagy kedvenc szendvicskrémeddel is fogyaszthatod (nekem a tonhalas krém a kedvencem).
Ez a tápanyagokban gazdag és egészséges liszt nélküli lenmagos kenyér nagyon finom és könnyen elkészíthető. Személy szerint tonhallal, spenóttal, parmezán sajttal és olajbogyóval kombinálva szeretem a legjobban. Javaslom, hogy otthon őrölt lenmagot használjunk, mert a bolti sokkal vastagabb tésztát eredményez a végén. Emellett jobb, ha durva szemcsés lisztet használunk, amelyet a magok őrlésével meg is kaphatunk. A lenmagnak köszönhetően a kenyér kellemes, finom diós ízűvé válik, amit biztosan Te is jólesően fogsz nyugtázni.
A kenyérben található egészséges zsírok és rostok nagyobb mennyiségének köszönhetően már az első szelet után jóllakottnak érezheted magadat. Az előkészületeket és sütést is beleszámolva mindössze 30 perc elegendő lesz ennek a gluténmentes kenyérnek az elkészítéséhez. Nem kell kelesztéstől vagy dagasztástól tartanod. Tökéletes reggelire vagy vacsorára. Alacsony szénhidráttartalmának köszönhetően a ketogén étrendbe is beilleszthető a kenyér.
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!