Fit Boszi
Kövess engem
Sült pulykacomb rizses brokkolis avokádópürével

Sült pulykacomb rizses brokkolis avokádópürével

Ha már unod az olyan egyhangú köreteket, mint a rizs vagy a brokkoli, próbáld ki ezt az ízgazdag változatot – rizses brokkolis avokádópüré. A sült pulykacombbal együtt egészséges és tápértékét tekintve is kiegyensúlyozott ebédet alkot, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egészséges zsírokkal. Ha tehát még mindig nem tudod, hogy mit főzz ma, amit egészséges és fitt is, nem kell tovább keresgélned.

A pulykahús az egyik legnépszerűbb húsféle a fitneszvilágban. Kevés zsírt tartalmaz, könnyen emészthető és tele van olyan ásványi anyagokkal, mint a cink, a kalcium, a vas és a B12-vitamin. Ez a sült pulykacomb recept pedig tele van ízekkel, és ha még nem próbáltad a pulykahúst, biztosan beleszeretsz majd.

Ízlés szerint fűszerezheted, használhatsz fokhagymaport, kurkumát, őrölt köményt vagy csípős paprikát, hogy egy kis pikantériát adj a fogásodnak. Ne felejtsük el, hogy a fűszerek számos egészségügyi előnyt rejtenek magukban, amelyek segítenek szervezetünknek a különböző betegségek leküzdésében, elősegítik az immunitást, az emésztést, és megannyi funkciójuk van még. A harmadik világ országaiban a fűszereket a mai napig gyógyszerként és különböző betegségek megelőzésére használják, ezért mindig jól fűszerezett és csípős ételeket fogyasztanak.

A rizses brokkolis avokádópüré kombinációja tökéletes ízélményt ad. A fűszeres ételekhez is remekül illik, mivel az avokádó és a rizs semleges íze szuperül kiegészíti azokat. Próbáld ki Te is ezt a sült pulykacomb receptet rizses brokkolis avokádópürével, biztosan nem fogod megbánni.

Összetevők

  • 1 pulykacomb (kb. 800 g)
  • 2 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
  • Fűszerek ízlés szerint (fokhagymapor, pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény...)
  • 1 tk. tengeri só
  • 1/2 csésze víz
  • 80 g rizs (basmati, barna, vad...) (ezt ajánlom)
  • 1/2 avokádó
  • 200 g brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 hagyma
  • 1/2 tk. só (ajánlom ezt)
  • 1/4 tk. őrölt bors
  • friss bazsalikom

Instrukciók

  1. Öblítsd le a pulykacombot, és helyezd egy tepsire.
  2. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat a borssal és a sóval.
  3. Kend be a combot a páccal, a bőr alatt és a bőrt is.
  4. Locsold meg a combot 1/2 csésze vízzel.
  5. Végül fedd le a húst alufóliával, és süsd 1 órán át 200 Celsius-fokon.
  6. Egy óra elteltével fordítsd át a combot, locsolgasd meg a kisült zsírjával, és süsd további 40-60 percig 180 Celsius-fokon. A sütési időt a comb méretéhez igazítsd, a legjobb, ha maghőmérővel tudod mérni a hús hőmérsékletét. Akkor jó, ha puha, és elvált a csonttól.
  7. Amíg a hús sül, készítsd el a pürét.
  8. Főzd készre a rizst vízben a sóval, finomra vágott hagymával és borssal (a friss bazsalikom nélkül).
  9. Egy másik kis fazékban forralj vizet, majd párold meg benne a brokkolit (kb. 8 perc).
  10. Szűrd le a brokkolit, és turmixgépben pürésítsd 1/2 avokádóval, 2 gerezd fokhagymával és friss bazsalikommal.
  11. Végül keverd a főtt rizst a püréhez.
  12. A sült combot melegen, lecsöpögtetve tálald az elkészített rizses brokkolis avokádópürével együtt.
Elkészítési idő135 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória448 Kcal
Szénhidrát12 g
Rost5 g
Fehérje39 g
Zsír25 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások