A Pad kra prao az egyik legnépszerűbb thai étel. Nevének jelentése "sült hús". Ez egy egyszerű és ízletes recept, amelyet fél óra alatt elkészíthetsz.
A Pad kra prao fő összetevője a hús, leggyakrabban marha- vagy sertéshús - mi darált marhahúst használunk. Kulcsfontosságú összetevője a hús, de ami ennek az ételnek az igazán jellegzetes ízét és illatát adja az a friss thai bazsalikom. Ha be tudjuk szerezni a bazsalikom thai változatát, akkor mindenképp használjuk azt, ha nem, akkor helyettesíthetjük sima bazsalikommal is. Köretként a ]SOS aromás jázmin rizsét] készítjük el.
Ha nincs otthon szója-, osztriga- és halszósz a konyhádban, akkor mindenképpen ajánlom, hogy szerezd be őket, mivel sok más recepthez is fel tudod őket használni. Ezek a szószok az ételeknek csodás ízt adnak, és már szinte minden szupermarketben megtalálhatóak az ázsiai részlegen.
Összetevők
250 g darált marhahús (alacsonyabb zsírtartalmú)
100 g SOS jázmin rizs
250 ml víz
1/2 teáskanál só
2 tojás
30 g bazsalikom (ideális thai)
1,5 evőkanál olíva- vagy szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál osztrigaszósz
1 nagyobb fej hagyma
3 evőkanál chili szósz (vagy egy csipet chili paprika)
3 gerezd fokhagyma
Instrukciók
Öblítsük le a rizst folyó víz alatt, hogy a lehető legtöbb keményítő eltávozzon majd tegyük egy edénybe és öntsük fel 250 ml vízzel.
Adjunk hozzá 1/2 teáskanál sót, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük (kb. 15 perc). Főzés után 5-10 percig fedő alatt hagyjuk állni a rizst.
Wokban vagy nagyobb lábasban forró olajon pirítsuk üvegesre a finomra vágott hagymát.
Adjuk hozzá a préselt gerezd fokhagymát, a darált húst, és állandó keverés mellett nagy lángon süssük meg.
Ezután a bazsalikom kivételével adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, néhányszor keverjük át, majd zárjuk el a lángot és még 5 percig gyakran kevergessük.
Ezt követően adjuk hozzá az egész bazsalikomot (nem kell apróra vágni), keverjük össze, és pirítsuk még további néhány percig.
Közben egy serpenyőben a tojásokat nagyon bő, forró olajban süssük ki, amíg szép barna, ropogós nem lesz az aljuk.
A kész húst főtt rizzsel és tojással tálaljuk.
Oszd meg ezt a receptet egy barátoddal:
Elkészítési idő
25 perc
Mennyiség
2 adag
Tápérték információ /
Kalória
612 Kcal
Szénhidrát
56 g
Rost
2 g
Fehérje
40 g
Zsír
25 g
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!