
Csőben sült karfiol csirkével és balzsamecetes hagymával
Ne hagyd ki ezt a csőben sült karfiolt csirkével és balzsamecetes hagymával . Nemcsak kiváló ízzel, de magasabb fehérjetartalommal és alacsonyabb szénhidráttartalommal is büszkélkedhet. A balzsamecetben párolt hagyma pedig még inkább hozzátesz az étel kivételes ízéhez. Elkészítése nem vesz igénybe 15 percnél többet. Ez az egészséges csőben sült karfiol ráadásul glutén- és tojásmentes, és alacsony kalóriatartalmú, ízletes és kifejezetten diétás, vitaminokban gazdag ebédet biztosít.
A karfiol gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban, és magas a rosttartalma is, amelyek elősegítik az emésztést. Támogatja az ízületek és inak működését, lassítja a hajhullást, erősíti a körmöket, gyógyítja a bőrgyulladásokat, serkenti a sejtek növekedését és regenerálódását, erősíti az immunrendszert, segít megelőzni a fertőzéseket, és emellett csökkenti a vérnyomást. Megannyi nagyszerű előny rejtőzik ebben az egészséges zöldségben.
Egy adag karfiolszuflé az ajánlott napi adag (RDA) 223%-át tartalmazza C-vitaminból, K-vitaminból a 60%-át, valamint további vitaminokat és ásványi anyagokat is. Próbáld ki ezt az egészséges karfiolos fogást. Biztos vagyok benne, hogy ízleni fog.
Összetevők
- 200 g csirkemell
- 1 karfiol
- 50 g reszelt sajt
- 150 g natúr joghurt
- 1 ek. olívaolaj (ezt ajánlom)
- 2 tk. pirospaprika
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. tengeri só
- bazsalikom
- olajbogyó, szárított paradicsom (opcionális)
- A balzsamecetes hagymához:
- 1 hagyma
- 3-4 ek. balzsamecet
- 5 ek. víz
- csipetnyi só (ajánlom ezt)
- csipetnyi őrölt bors
Instrukciók
- A húst és a karfiolt vágd apró darabokra, és tedd egy tálba az előre kikevert evőkanál olívaolajjal, joghurttal, fűszerekkel és sóval készült pácba.
- Ha szeretnél, adhatsz hozzá olajbogyót és szárított paradicsomot is.
- Alaposan keverd össze a keveréket, hogy a fűszerek egyenletesen átjárják.
- Öntsd az elkészített keveréket egy (jénai) edénybe, szórd meg reszelt sajttal, fedd le alufóliával, és süsd 45-50 percig 205 Celsius-fokon, amíg a hús át nem sül.
- Közben egy kis lábosban készítsd el a balzsamecetes hagymát.
- Vágd a hagymát karikákra, és keverd össze 3 evőkanál vízzel, sóval és őrölt fekete borssal egy edényben.
- Forrald egy ideig erős lángon, majd később, amikor megpuhult, vedd kicsit lejjebb a lángot.
- Add hozzá a balzsamecetet, és párold a hagymát, gyakran kevergetve.
- Ezután adj hozzá néhány evőkanál vizet, hogy a hagyma megpárolódhasson benne.
- Amikor már elég puha (kb. 8 perc múlva), leveheted a hagymát a lángról.
- A hagyma levének minimálisan sűrű mártást kell alkotnia.
- Amikor a szuflé elkészült, hagyd legalább 5 percig hűlni, majd a balzsamecetes hagymával és mártással leöntve tálalhatod is.
Elkészítési idő | 60 perc | |
Mennyiség | 2 adag |
Tápérték információ / 1 adag | ||
Kalória | 364 Kcal | |
Szénhidrát | 14 g | |
Rost | 8 g | |
Fehérje | 42 g | |
Zsír | 13 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
FehérjedúsAlacsony szénhidráttartalmúTojásmentesgluténmentes vacsora és ebéd receptekalacsony szénhidráttartalmú vacsora és ebéd receptekTojásmentes Vacsora és Ebéd ReceptekMagas Proteintartalmú Vacsora és Ebéd ReceptekEgészséges Csirke Vacsora és Ebéd ReceptekMagas Fehérjetartalmú Csirkés ReceptekAlacsony Szénhidráttartalmú Csirkés ReceptekGluténmentes Csirkés ReceptekAlacsony Kalóriatartalmú Csirkés Receptek FogyáshozMagas Fehérjetartalmú Zöldséges Receptek
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!