Egészséges Házi Készítésű Zselés Cukorka
Két fajta ember létezik: azok, akik a csokoládéért vannak oda, és azok, akik a zselés cukorkáért. Ha Te zselés cukorka rajongó vagy, de a cukor és a mesterséges színezék miatt ezt a finomságot elkerülted eddig inkább, ezt a recept biztosan lelkesen fogod kipróbálni. Nagyszerű, és ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető ez az egészséges házi zselés cukorka mindazok számára, akik bűntudat nélkül szeretnék desszertként majszolni; kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Ez az otthon készült alacsony kalóriatartalmú zselés cukorka tele van vitaminokkal, színekkel és játékos alakokkal. A 100% -os zselatinnak köszönhetően még fehérjében is gazdag . A boltokban kapható zselés cukorkahoz képest nem juttatunk üres kalóriákat a testünkbe. Már különböző játékos formákat is lehet kapni a boltokban a zselés cukorkáink számára, a medvéktől a szívecskéken át a legkülönbözőbb kukacokig mindenféle forma közül választhatunk. Én személy szerint nem adok hozzá a recepthez semmilyen édesítőszert, mert a használt gyümölcsöknek köszönhetően ezek a cukorkák elég édesek számomra, de ha édesíteni szeretnéd a zselés cukorkáidat, használhatsz nyugodtan mézet vagy stevia-t.
A recept 100%-os tisztaságú zselatint tartalmaz, amely kollagénben gazdag, így a csontok, a bőr és körmök számára nagyszerű. Ne használj semmiképp cukrász zselatint, mert abban a cukor a fő összetevő.
Próbáld ki ezt az isteni házi készítésű zselés cukorka receptet, egész biztos, hogy mind a gyerekek, mind a felnőttek imádni fogják. Az én kedvenceim a cseresznye, a narancs és az eper változat.
Összetevők
- 4 csésze gyümölcs (meggy, eper, áfonya, narancs…)
- 6 ek porzselatin (100%)
- ½ csésze citromlé
- édesítő (ízlés szerint)
Instrukciók
- Egy turmixgépben turmixold össze a kiválasztott gyümölcsöt.
- Szűrd le a gyümölcs levét egy szűrőn keresztül.
- Körülbelül 2 csésze levet kell kapnod.
- A gyümölcslé felét öntsd egy fazékba.
- A másik felébe szórd bele a zselatint és hagyd állni néhány percig.
- Melegítsd a fazék tartalmát közepes lángon, majd egy idő után öntsd hozzá a zselatinnal kevert gyümölcslevet.
- Addig keverd, amíg homogén állagot nem kapsz.
- Ekkor öntsd hozzá a citromlevet és keverd át újra.
- Ha a gyümölcslé túl savanyú, adj hozzá ízlés szerint édesítőt.
- Keverd össze ismét és vedd le a tűzről. Főzés közben figyelj rá, hogy a gyümölcslé ne forrjon fel!
- A gyümölcslevet öntsd kis cukorka formákba vagy egy nagy sütőformába és hűtsd legalább 8 órán keresztül.
- Ha a nagy tepsibe öntötted, vágd fel apró kockákra.
- Ha a zselét nehezen tudod kiszedni a formából, tedd 30-60 percre a fagyasztóba, majd próbáld meg újra.
- Figyelem! Néhány gyümölcs enzimejei miatt nem áll össze a gyümölcslé, ezért nem ajánlom, hogy ananászt, kivit, mangót vagy papayát használj.
Elkészítési idő | 15 perc | |
Mennyiség | 40 adag |
Tápérték információ / 1 adag | ||
Kalória | 10 Kcal | |
Szénhidrát | 1 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérje | 1 g | |
Zsír | 0 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
CukormentesRostdúsAlacsony kalóriatartalmúGyors falatokGluténmentesMagmentesCukormentes Desszert ReceptekAlacsony Zsírtartalmú Desszert ReceptekAlacsony Szénhidráttartalmú Desszert ReceptekTejmentes Desszert ReceptekEgészséges Diómentes Desszert ReceptekAlacsony Kalóriatartalmú Snack Receptek FogyókúráhozAz én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!