Fit Boszi
Kövess engem
Egészségesen Töltött Spárgatök

Egészségesen Töltött Spárgatök

Fenséges és egészséges fogás, ami feltölt, és vitaminokkal látja el a szervezetedet, feleslegesen magas szénhidrát-tartalom nélkül. Ez a spárgatök, egészségesen töltve a legjobb választás egy tápláló, alacsony zsírtartalmú, fehérjedús ebédhez.

A spárgatök nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint (ami a szervezetben A-vitaminná alakul át) - akár egyetlen tök az ajánlott napi adag 450%-át tartalmazza! Ugyanez a tök lefedi 50%-át a napi RDA C-vitamin adagunknak, és jelentős mennyiségű B-vitamint, luteint, káliumot, mangánt, vasat, kalciumot, foszfort, cinket, illetve omega-3 és omega-6 zsírsavat is tartalmaz. Ha szereted a tök lágy ízét, ez a spárgatök tökéletes, gazdag tápértékű tésztahelyettesítő lehet. A valóságban ez úgy fog kinézni, hogy sütés után könnyedén kikaparhatóak a sült tök szálai spagetti formában, egy villa segítségével.

Ebben a töltött spárgatök receptben két különböző tölteléket használtam. Így választhatsz, hogy melyik az ízlésednek leginkább megfelelő, de kedved szerint megalkothatod saját töltelékedet. A darált hús, a gomba, a szárított paradicsom vagy a zöldségek tökéletesen működnek ebben a receptben. Bátran eleresztheted a fantáziádat, vagy használd a tesztelt receptjeim bármelyikét.

Ha szereted a spárgatököt, ki kell próbálnod ezt a fitt, egészséges, töltött tök receptet! Úgy hiszem, nem ez lesz az utolsó alkalom, hogy elkészíted:)

Összetevők

  • 1 spárgatök
  • A sonkás töltelékhez:
  • 100 g jó minőségű sonka (finomra vágva)
  • 2 evőkanál alacsony zsírtartalmú tejföl
  • 40 g reszelt sajt
  • friss bazsalikom vagy oregánó
  • fokhagyma por
  • A tonhalas töltelékhez:
  • 75 g tonhal (lecsepegtetve) (ezt ajánlom)
  • 40 g reszelt sajt (mozzarella)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál paradicsompüré (vagy cukormentes ketchup)
  • 1/4 hagyma
  • friss bazsalikom vagy oregánó
  • fokhagyma por és őrölt bors (ízlés szerint)
  • csipetnyi só

Instrukciók

  1. Vágd félbe a spárgatököt, távolítsd el a magokat.
  2. Egy sütőedénybe vagy mélyebb serpenyőbe önts kb. 2 centiméternyi vizet, majd helyezd mindkét fél tököt (belsejükkel lefelé) és fedd le alufóliával.
  3. Süsd őket 45 percig 205C fokon.
  4. 45 perc leteltével vedd ki a tököket a sütőből, fordítsd meg, és egy villa segítségével húzogasd ki a sült tök szálait, hogy spagetti formájúak legyenek.
  5. Készítsd elő a tölteléket a hozzávalók összekeverésével.
  6. Ezt követően keverd hozzá a tökspagettiket a töltelékekhez, és oszd szét a tökök üregeibe.
  7. A töltött tököket süsd még 10-15 percig fededtlenül.
Elkészítési idő75 perc
Mennyiség2 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória380 Kcal
Szénhidrát41 g
Rost10 g
Fehérje34 g
Zsír7 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások