Gluténmentes Spenótos Lepény (Quiche)
Ez a recept a gyerekkoromat juttatja eszembe. Ha a spenótos lepény íze Neked is összekapcsolódik emlékekkel, akkor ezzel a recepttel ízekkel, egészséges falatokkal és örömteli elkészítéssel gazdagíthatod az ötleteid tárházát.
A spenótos quiche gyökerei Franciaországban erednek, ahogy a neve is mutatja - nem véletlen, hisz ők a jó ételek és borok bajnokai. A sós quiche eredetileg kenyértésztából készült, később kezdtek lágyabb tésztát használni, például a leveles tésztát. Ma megajándékozlak Téged ezzel az egészséges, teljesen liszt- és gluténmentes quiche recepttel.
A gluténmentes spenótos quiche tele van egészséges összetevőkkel, ahol a fő hozzávaló talán a legtáplálóbb leveles zöldségünk, rengeteg vitaminnal, a spenót, őt kíséri a diétás, kalciumban és fehérjében gazdag cottage cheese. A receptben bármilyen sajtot használhatunk a cottage cheese mellett. Én a legjobban a mozzarellát szeretem. Ez az ízletes spenót torta ráadásul alacsony kalória- és alacsony szénhidrát-tartalmú is, így ideális fogyókúra idején is.
Tovább fokozhatod az élvezetet, ha az antioxidánsok kiváló forrását - kukoricát vagy alacsony szénhidrát-tartalmú gombát - is teszel hozzá. Ez az egészséges, liszt nélküli spenót lepény kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető, és igazi kényeztetés lehet barátainknak, vagy saját magunknak, mint egy egészséges fehérjedús vacsora.
Összetevők
- ½ vöröshagyma
- 200g gomba
- 1 tk olívaolaj (ezt ajánlom)
- 4 csésze friss spenót
- 1 csésze cottage cheese
- 4 tojás
- ½ csésze reszelt mozzarella (vagy más sajt)
- fekete bors (ízlés szerint)
- piros paprika (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint) (ajánlom ezt)
Instrukciók
- Egy serpenyőben pirítsd meg a vöröshagymát egy kanál olajon, majd add hozzá a felszeletelt gombát.
- Főzd körülbelül 3 percig, majd forgasd hozzá spenótot.
- Keverd, amíg a spenót levet nem ereszt és a lé el nem párolog róla.
- Ha kiszáradt a keverék, vedd le a tűzről.
- Egy tálban keverd össze a tojásokat a cottage cheese-zel, a reszelt sajttal, sóval és fűszerekkel.
- Majd add hozzá a spenótot és jól keverd össze.
- A tésztát öntsd egy tortaformába vagy más sütőpapírral kibélelt formába. Süsd 175 Celsius-fokon 30 percig, amíg a lepény teteje barna nem lesz.
- Ízlésednek megfelelően adhatsz paradicsomot, olívabogyót, kecskesajtot, kukoricát, spárgát vagy főtt húst is a lepényhez.
Elkészítési idő | 40 perc | |
Mennyiség | 6 szelet |
Tápérték információ / | ||
Kalória | 101 Kcal | |
Szénhidrát | 3 g | |
Rost | 1 g | |
Fehérje | 8 g | |
Zsír | 7 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
FehérjedúsAlacsony szénhidráttartalmúVegetáriánus receptekReggeliTojásalacsony szénhidráttartalmú reggeli receptekgluténmentes vacsora és ebéd receptekGluténmentes reggeli receptekalacsony szénhidráttartalmú vacsora és ebéd receptekTojásos Reggeli ReceptekMagas Proteintartalmú Vacsora és Ebéd ReceptekMagas Fehérjetartalmú Snack ReceptekAlacsony Szénhidráttartalmú Snack ReceptekGluténmentes Snack ReceptekAlacsony Szénhidráttartalmú Tojás ReceptekEgészséges Gluténmentes Tojás ReceptekMagas Fehérjetartalmú Zöldséges ReceptekAz én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!