Házi Készítésű Csicseriborsó Liszt
A csicseriborsó liszt házi elkészítéséhez egy jó minőségű turmixgépre, aprítóra vagy őrlőre lesz szükség (kávédaráló is használható). Bármilyen eszközt is használsz, a nyers csicseriborsót kis adagokban őröld, hogy a lehető legkisebb szemű textúrát kapd. Egy szűrő segítségével szitáld át az őrölt csicseriborsót legalább kétszer és szabadulj meg a nagyobb daraboktól. Minél simább lisztet kapsz, annál simább lesz a tészta, amit sütsz. A kapott lisztet egy zárható dobozban tárold a hűtőben. Egy csésze nyers csicseriborsó körülbelül egy csésze csicseriborsó lisztnek felel meg.
A csicseriborsó az egyik legfinomabb hüvelyes a maga diós ízével. Tele van fehérjével, rosttal, és remek B-vitamin, vas, kálium és magnézium forrás. A csicseriborsó megfelel sportolók és egészségtudatosan táplálkozók számára, mindemellett segít olyan betegségek leküzdésében, mint a megemelkedett koleszterinszint, érelmeszesedés, cukorbetegség, hasmenés, immunitás problémák és a rák. A csicseriborsó nem tartalmaz glutént, így azok is fogyaszthatják, akik gluténmentes diétát követnek. Emellett remekül illenek bármilyen fogyókúrába. Főként ajánlott a fogyasztása terhes nők, illetve gyermekek számára, hiszen más hüvelyesekkel ellentétben nem puffaszt. Egy másik pozitív hatása a csicseriborsónak a tápanyagtartalma és az aminosav koncentrációja – ami rák-ellenes hatású. Segít a testzsír és a vér koleszterinszint csökkentésében,és jó hatással van a bőrre is. Az ásványi anyag tartalmának köszönhetően segít a fáradtság leküzdésében, a vérnyomás csökkentésében, és segít a szív funkcionálásában.
Azzal hogy csicseriborsót adunk a főtt vagy sült ételeinkhez, megemeljük a tápanyagértéküket. Néhány receptben részben helyettesíthetjük a lisztet csicseriborsó liszttel, ám itt sok olyan receptet is találhatsz, melyek csak csicseriborsó lisztet használnak.
Megjegyzés: Ha probléma merülne fel a csicseriborsó őrlése közben, ne vegye el a kedved, online is megvásárolhatod, vagy egészséges ételekkel foglalkozó üzletekben :)
Összetevők
- 100g száraz csicseriborsó (ezt ajánlom)
Instrukciók
- A csicseriborsó liszt házi elkészítéséhez egy jó minőségű turmixgépre, aprítóra vagy őrlőre lesz szükség (kávédaráló is használható).
- Bármilyen eszközt is használsz, a nyers csicseriborsót kis adagokban őröld, hogy a lehető legkisebb szemű textúrát kapd.
- Egy szűrő segítségével szitáld át az őrölt csicseriborsót legalább kétszer és szabadulj meg a nagyobb daraboktól.
- Minél simább lisztet kapsz, annál simább lesz a tészta, amit sütsz.
- A kapott lisztet egy zárható dobozban tárold a hűtőben.
- Egy csésze nyers csicseriborsó körülbelül egy csésze csicseriborsó lisztnek felel meg.
- Megjegyzés: Ha probléma merülne fel a csicseriborsó őrlése közben, ne vegye el a kedved, online is megvásárolhatod, vagy egészséges ételekkel foglalkozó üzletekben :)
Elkészítési idő | 10 perc | |
Mennyiség | 1 adag |
Tápérték információ / 1 adag | ||
Kalória | 387 Kcal | |
Szénhidrát | 57 g | |
Rost | 10 g | |
Fehérje | 23 g | |
Zsír | 7 g |
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
CukormentesRostdúsAlacsony kalóriatartalmúVegán receptekGluténmentesMagmentesZöldségAlacsony Kalóriatartalmú Zöldséges Receptek FogyáshozGluténmentes Zöldséges ReceptekAz én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!