A marhahús és a savanyú káposzta a tökéletes kombináció számomra. És ha még aszalt szilva darabok is vannak benne, az maga a mennyország, ahogy a számban összeérnek az ízek. Készítsd el ezt a finom marhapörköltet savanyúkáposztával ebédre, és élvezzétek az ízkavalkádot.
A marhahús a fehérjénak, a vasnak és a cinknek kitűnő forrása, és kevesebb zsírt tartalmaz, mint a sertéshús. Az egészséges táplálkozás étrendjéből nem hiányozhat. Én a fit receptjeimben sovány marhahúst használok, mint például filé, bélszín vagy fartő. Ebben a konkrét receptben fartő húst használtam.
Talán érdemes beszélnünk a savanyúkáposzta egészségügyi előnyeiről. A főtt savanyúkáposzta jobban emészthető, és a hőkezelés ellenére megtartja a rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, és segít megteremteni a megfelelő mikroflórát a belekben. Légy azonban óvatos, ha hisztamin intoleranciád van, ebben az esetben nem lesz a legjobb választás.
A recept tápértéke is megfelelő, csak 290 kcal és 31 g fehérjét tartalmaz. A fogás önmagában is kínálható, de akár teljes kiőrlésű tésztával, házi teljes kiőrlésű nokedlivel vagy a saját kedvenc köreteddel is tálalhatod.
Nagyszerű tipp egy egészséges hétvégi ebédnek, nem gondolod?
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!