Fit Boszi
Kövess engem
Párolt tőkehal citrom-fokhagyma mártásban, sütőben sült zellerhasábbal

Párolt tőkehal citrom-fokhagyma mártásban, sütőben sült zellerhasábbal

Kóstold meg ezt a finom párolt tőkehalat citromos fokhagymás mártással és ropogós sült zellerrel. Ez a fogás magas fehérjetartalmú, ugyanakkor kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmaz. Ezenkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen B-vitaminokban, szelénben, foszforban, mangánban, magnéziumban, niacinban, folsavban, valamint E- és A.-vitaminokban. A hal szerelmeseinek ez a recept tökéletes tipp egy egészséges és diétabarát ebéd vagy vacsora gyanánt.

A tőkehal lágy íze miatt az egyik legnépszerűbb halfaj. Alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, és gazdag Omega-3 zsírsavakban. Ha mégsem jutnál tőkehalhoz, ne aggódj, könnyen helyettesítheted lazaccal vagy bármilyen általad kedvelt helyi hallal.

A sütőben sült zellerhasáb játékosan helyettesíti a klasszikus hasábburgonya köretet - mivel sütőben sül, nem kell hozzá sok olaj. Így az étel lényegesen alacsonyabb kalóriatartalmú, könnyűnek és fittnek érezheted magad utána :)

Ez a párolt tőkehal sült zellerrel csodálatos választás lehet egy kellemes családi vacsorához, mindenképpen tegyél egy próbát Te is.

Összetevők

  • A halhoz:
  • 600 g tőkehal
  • 2 ek vaj
  • 1 citrom (leve + héja)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1-2 ek szójaszósz (ajánlom ezt)
  • petrezselyem
  • A sült zellerhez:
  • 1 kg zeller
  • 1 tk tengeri só
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1/2 tk majoranna
  • 1 ek olívaolaj (ezt ajánlom)

Instrukciók

  1. Tisztítsd meg a zellert és vágd fel, mintha vékony sültkrumplit készítenél.
  2. Egy nagy tálban készíts pácot a sült zellerhez olívaolaj, fűszerek és só vegyítésével.
  3. Ezután szórd a tálba a felszeletelt zellert, és alaposan forgasd össze az olajjal.
  4. Helyezd a zellercsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd őket 40-50 percig 220 fokon ropogósra, 20 perc elteltével fordítsd át a másik oldalukra.
  5. Időközben készítsd el a tőkehalat egy mély serpenyőben. Melegítsd fel a vajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, mustárt, citrom levét és héját, szójaszószt, majd helyezd a tőkehalat is a serpenyőbe.
  6. Fedd le az edényt, és párold a halat puhára, lassú tűzön körülbelül 10-15 perc alatt. Ha szükséges, adj hozzá pici vizet.
  7. A végén megszórhatod a halat friss petrezselyemmel.
  8. Tálald a halat a sült zellerhasábbal, az elkészített mártással, és kínálhatsz mellé friss salátát is.
  9. Jó étvágyat kívánok! :)
Elkészítési idő65 perc
Mennyiség3 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória368 Kcal
Szénhidrát7 g
Rost6 g
Fehérje50 g
Zsír12 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások