Fit Boszi
Kövess engem
Sárgarépás-Petrezselymes “Spagetti” Bazsalikomos Pestoval

Sárgarépás-Petrezselymes “Spagetti” Bazsalikomos Pestoval

Valami gyors, egészséges és ízletes ételre vágysz, de nincs tésztád otthon? A receptjeimnek köszönhetően nemcsak az egészséges táplálkozást tanuljuk meg, hanem a rendelkezésre álló alapanyagok játékos felhasználását is. Ha van otthon sárgarépa és petrezselyemgyökér, inspirálódhatsz ezzel az ízletes és egészséges recepttel.

A sárgarépás-petrezselymes tészta bazsalikomos pestóval egy egyszerű növényi alternatívája a klasszikus tésztáknak, és ha szereted a pesto finom ízét, biztosan értékelni fogod ezt a receptet. Próbáld ki ezt a táplálkozási szempontból értékes és igazán egészséges növényi spagettit.

A Bazsalikomos pesto az olasz konyha elválaszthatatlan része, és az olaszok jól tudják, miért jó. Gazdag ízét a szűz olívaolajnak, a bazsalikomnak, az emésztést és tesünk vitalitását is támogató diónak, a fokhagyma és a parmezán karakteres, összetéveszthetetlen és egészséges kombinációjának köszönheti.

Ezt az alacsony szénhidráttartalmú zöldségtésztát, bazsalikomos pestóval azok is értékelni fogják, akik diétáznak, és ezt a finomságot sonkával, tonhallal vagy reszelt sajttal tehetjük teljessé. Ez egy nagyszerű és egyszerű növényi vacsora, délutáni snack vagy ebéd. Javaslom a spirálos szeletelő használatát, hogy a zöldségeket könnyedén spagetti formájúvá vágjuk.

Összetevők

  • 500g sárgarépa
  • 250g petrezselyemgyökér
  • 100g sajt (ízlés szerint)
  • Pesto:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ¼ csésze dió (ezt ajánlom)
  • 2 csésze friss bazsalikom
  • ½ csésze extra szűz olívaolaj (ezt ajánlom)
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • só és bors (ízlés szerint)

Instrukciók

  1. Egy reszelő vagy hámozó segítségével hámozd meg és reszeld le a répát és a petrezselyem gyökeret "spagettinek".
  2. Egy tumixgépben keverd össze a többi hozzávalót, kivéve a borsot és a sót, amíg csomómentes állagot nem kapsz.
  3. Ezután fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint.
  4. Keverd össze a pestót az előkészített zöldségekkel, szórd meg reszelt sajttal és tálald.
  5. A maradék pestót tedd hűtőbe egy zárható dobozban.
Elkészítési idő15 perc
Mennyiség4 adag
Tápérték információ / 1 adag
Kalória445 Kcal
Szénhidrát10 g
Rost6 g
Fehérje10 g
Zsír40 g
...
Lucia Wagner

Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!

Lucia Wagner

Hozzászólások