Ez a tökéletes mákos-citromos zabkása, amelyben csodálatos ízharmóniát ad a mák és a citrom, és zabból, hajdina pehelyből, kölesből, kuszkuszból, kukoricadarából vagy bulgurból is készíthető. A zabkása vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban és fehérjében gazdag. Mákrajongóknak kötelező recept! ;)
Amellett, hogy gluténmentes (abban az esetben, ha hajdinát, gluténmentes zabpelyhet vagy kukoricadarát használsz) és tojást sem tartalmaz, növényi tejjel is elkészíthető ( például kókusz-, mandula- vagy zabtejből), így alkalmas laktóz intoleranciában szenvedőknek is. Édesítsd datolyasziruppal méz helyett, és máris vegán változatot kapsz. A fantasztikus és egészséges zabkása elkészítési lehetőségei valóban végtelenek, és mindegyiknek remek az íze.
A citromlé és a héj jól passzol a mákhoz, és csodálatos, frissítő ízt ad a zabkásának - ezért ne hagyd ki semmiképp a citromot. Még melegen a legjobb. Tálalhatod különféle aszalt gyümölcsökkel, citromhéjjal, tört dióval, kókuszreszelékkel vagy kakaóbabbal megszórva. Remek reggeli opció, tökéletesen napindító, de igazából bármikor fogyaszthatod, ha megkívánod, mert pillanatok alatt elkészül.
Keverd össze egy kis edényben a zabot tejjel, darált mákkal, mazsolával, és főzd együtt alacsony lángon, amíg a kása besűrűsödik. Ha szükséges, adj hozzá még tejet.
A végén a datolyaszirupot, a citromlevet és a héját is keverd bele a zabkásába, és melegen tálald.
Oszd meg ezt a receptet egy barátoddal:
Elkészítési idő
15 perc
Mennyiség
2 adag
Tápérték információ /
Kalória
297 Kcal
Szénhidrát
42 g
Rost
5 g
Fehérje
10 g
Zsír
8 g
Még több kapcsolódó receptért kattints az alábbi kategóriákra!
Az én nevem Fitt boszi. Az oldalamon található egészséges és ízletes fitnesz recepteket egészséges összetevőkből állítottam össze. Célom, hogy megmutassam, egészségesen és fitten étkezni valóban könnyű, ízekben gazdag, és egyáltalán nem unalmas. Tarts velem, és válogass kedvedre az egészséges receptek közül!